„Köszönjük,
A lényeg

Szijjártó szerint a "mini Dubaj" új lendületet ad Budapest fejlődésének

20/06/2024 12:47

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Bárkay Tamás

Már szeptemberben át akarják adni a területet a fejlesztőnek.

Magyarország és az Egyesült Arab Emírségek sokat profitált eddig is a kétoldalú együttműködésből, így a felek készen állnak a kapcsolataik további fejlesztésére - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten – jelentette az MTI.

Szijjártó a sajtótájékoztatón kitért arra a "zászlóshajó-projektre" is, amelynek keretében új negyed épül a Rákosrendező vasútállomás környékén, ez a fejlesztés szavai szerint új lendületet ad Budapest fejlődésének.

Városképek - Budapest - Rákosrendező pályaudvar
 
Rákosrendező. Fotó:MTI/
Máthé Zoltán
 

"Új, modern, zöld, fenntartható városrész épül majd a rákosrendezői vasútállomás környékén, ahol ma elhagyott, romos ipari terület éktelenkedik. Ezt a területet újjáélesztjük, visszaadjuk a budapestieknek, visszaadjuk a magyar embereknek. Összetett, sport-, turisztikai, lakossági, gazdasági, üzleti funkciókkal rendelkező, új, modern zöld városrész jön ott majd létre" - közölte.

"A terület rendezési és kármentesítési munkálataira vonatkozó közbeszerzési előkészítési munkák már zajlanak (...) Az a cél, hogy az idei esztendőben már szeptemberben át tudjuk adni a területet a fejlesztő számára fejlesztésre alkalmas állapotban - tette hozzá.