„Klubrádió
A lényeg

Karácsony népszavazást indított a mini-Dubajról és a járóbeteg ellátásról

2/04/2024 17:37

| Szerző: Klubrádió

Az online szavazáson minden 14 évesnél idősebb budapesti részt vehet.

Lakógyűlés elnevezéssel újra online szavazást indított a Fővárosi Önkormányzat, ezúttal a rákosrendezői beruházásról és a járóbeteg-szakellátásról kérdezik meg a budapestieket – jelentette be a főpolgármester kedden a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely elmondta, a kedden indult online szavazáson arra várnak választ a fővárosiaktól, hogy milyen funkciót kapjon Rákosrendező: parkváros vagy a mini-Dubaj koncepció valósuljon meg ott. Emellett a kérdések között szerepel, hogy a magyar kormány a területet nyílt eljárásban, nemzetközi versenyen vagy “államközi szerződés mögé bújtatva” értékesítse, illetve a területen a történelmi városképet védő beruházás legyen vagy újabb felhőkarcolókat építsenek – ismertette a főpolgármester.

A negyedik kérdés arra vonatkozik, hogy a járóbeteg-ellátó intézmények a kerületi önkormányzatok fenntartásában maradjanak, vagy azokat is “elvigye az állam”, ahogyan azt tette a kórházakkal vagy az iskolákkal – mondta.

Az online szavazáson minden 14 évesnél idősebb budapesti részt vehet, szavazni a lakogyules.budapest.hu oldalon lehet keddtől április 28-ig. (MTI)