„Klubrádió
A lényeg

Mini-Dubaj: Újabb budapesti lakógyűlést hirdetett Karácsony Gergely

14/03/2024 13:12

| Szerző: Klubrádió

A főváros vezetése a budapestiek véleményét kikérve a leghatározottabban fel fog lépni a tervezett beruházás ellen – mondta a főpolgármester.

A fővárosi elindítja a második budapesti lakógyűlést: április elejétől a hónap végéig minden, budapesti lakcímkártyával rendelkező és 14 évnél idősebb budapesti elmondhatja a véleményét a rákosrendezői projektről – jelentette be Karácsony Gergely csütörtökön. A lakógyűlés ideje alatt minden budapesti postaládájába el akarják juttatni a szükséges  információkat.

A bejelentés apropója, hogy Szijjártó Péter szerdán államközi megállapodást kötött az Arab Emírségekkel az ötmilliárd eurós "Maxi-Dubaj" megépítéséről. „A főváros vezetése a budapestiek véleményét kikérve a leghatározottabban fel fog lépni a tervezett beruházás ellen. Nem a Rákosrendező fejlesztése ellen, hanem annak érdekében lép fel, hogy egy olyan beruházás valósuljon meg, ami valóban Budapest és Magyarország érdekét szolgálja” – mondta a főpolgármester.

Az első budapesti lakógyűlést egyebek közt a Lánchíd autósforgalmával, valamint a Budapestet érő kormányzati forráselvonásokkal kapcsolatban tartotta a főváros vezetősége tavaly. Azon majdnem 130 ezer embert vett részt.