„Klubrádió
A lényeg

Elkezdték felbontani a bérleti szerződéseket a majdani mini-Dubaj területén lévő cégekkel

4/03/2024 14:16

| Szerző: Klubrádió

Február közepén a MÁV Zrt. elkezdte felmondani a Rákosrendező területén eddig bérleti és egyéb használati jogviszonnyal működő vállalkozások szerződéseit, és felszólította az ingatlanok használóit a terület átadására – tudta meg a hvg360.

A lépésre az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kötelezte a MÁV-ot, ahogy akkori közleményéből kiderült, azért, mert célja, hogy a nyár végére a terület kiürítése befejeződjön, és megindulhasson a mini-Dubaj ingatlanfejlesztés következő szakasza. A sietség abból is látható, hogy több vállalkozás tarthatatlanul rövid, 30 és 60 napos határidőt kapott a kiköltözésre. Bár vannak, akiknek ennél hosszabb, három vagy hat hónapos határidőt szabtak – elsősorban azoknak, akiknek ilyen felmondási határidő szerepelt a MÁV-val kötött szerződésében – ez azonban, információik szerint a többségre nem jellemző.

Eddig a Szőnyi út és Komáromi út menti bérlők kapták meg a felszólítást, valamint a Tatai úton a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, amelynek fel kell számolnia a helyi raktárát.