„Támogassa
A lényeg

Karácsony csak akkor vállalna nyilvános vitát, ha Vitézy vagy Szentkirályi visszalépett

20/03/2024 15:26

| Szerző: Klubrádió

Karácsony természetesen kiállna vitára, de úgy gondolja, hogy Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra közül csak az egyikük "valódi jelölt".

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Vitézy Dávid levelet írt Szentkirályi Alexandrának (Fidesz), Karácsony Gergelynek (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd), Brenner Kolomannak (Jobbik) és Grundtner Andrásnak (Mi Hazánk Mozgalom), vagyis az összes főpolgármester-jelöltnek, amelyben a többi között vitára hívta őket.

Karácsony Gergely a Telexnek reagált a felhívásra: azt mondta, természetesen kiállna, de úgy gondolja, hogy Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra közül csak az egyikük „valódi jelölt”.  Így ezt azután tartja aktuálisnak, ha egyikük visszalépett a másik javára, és „kiderült, kit képvisel valójában Vitézy Dávid”. A főpolgármester korábban azt mondta, a függetlenként, az LMP támogatásával induló Vitézy – akiről azt mondja, nagyjából fél éve tudja, hogy el fog indulni – szerinte a Fidesz jelöltje, akinek a javára végül Szentkirály Alexandra vissza fog lépni. 

Vitézy Dávid ezt ugyancsak a Telexnek adott interjújában tagadta.

(Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)