„Klubrádió
A lényeg

Személyesen fizeti Gulyás Gergely repjegyét a Ryanair-vezér

24/01/2023 18:22

| Szerző: Klubrádió

Elfelejtette elküldeni a korábban megígért ingyen repülőjegyeket Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a Ryanair vezetője, Michael O’Leary, de keddi, budapesti sajtótájékoztatóján megígérte, hogy személyesen ő fizeti majd a fideszes politikus jegyeit Írországba, Dublinba és onnan Budapestre.

A plusz feladott poggyászt azért már nem fizeti ki. Mindezt most papírra is feljegyezte magának, hogy ne felejtse el.

A Ryanair vezetője volt az, aki korábban élesen bírálta az Orbán-kormányt a küldönadók bevezetése miatt. Michael O'Leary idiótának és tökfejnek minősítette Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, amiért a koronavírus és Ukrajna miatt veszteséges légitársaságokat különadóval sújtja. Ezután fogyasztóvédelmi eljárás indult a cég ellen, és 300 milliós bírságot kaptak. A Ryanair ez ellen fellebbezett, mert szerintük egy uniós jogszabály lehetővé teszi, hogy áthárítsák a különadót.

A sajtótájékoztatón, O'Leary bejelentette, hogy a március végén kezdődő nyári menetrendben Belfastba (Észak-Írországba) heti kétszer indítanak repülőjáratot majd Budapestről. Összesen 15 útvonalon – a többi között Berlin, Korfu, Róma és Koppenhága irányába – növelik a heti járatszámot, jóllehet tavaly még arról volt szó, hogy több járatot felfüggesztenek.

(via 24.hu, kiemelt kép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)