„Klubrádió
A lényeg

Ryanair-vezér: A kormány törölje el az "idióta és káros" utasadót

14/11/2022 18:22

| Szerző: Klubrádió

A Ryanair reagált a légitársaságok nyáron bevezetett extraprofitadójának múlt heti változására, amely szerint januártól a repülőgépek egy ülésre vetített károsanyag-kibocsátásától is függővé teszik az induló utasokra kivetett adó mértékét.

A fapados légitársaság újra felszólította a kormányt, hogy törölje el az „idióta és káros utasadót” és „kérjen bocsánatot polgáraitól és a beutazóktól a hamis és tisztességtelen légitársasági adó sikertelen bevezetési kísérletéért, amelyet most környezetvédelmi utasadóval vált fel”.

Michael O’Leary, Ryanair csoportszintű vezérigazgatója a közlemény szerint azt reméli, hogy „a magyar kormány belátja ennek az abszurd adónak az ostobaságát, eltörli azt, és Magyarországot ismét olcsó, versenyképes légi utazási és turisztikai célponttá teszi, a magyar állampolgárok, családjaik és a beutazók javára”.

A cég szerint a magyarok és a beutazók kárára az adó megdrágítja és versenyképtelenné teszi a légijáratokat a szomszédos országokhoz képest, a Balkánra érkező utasok mostantól el fogják kerülni Magyarországot. Magyarországnak és a turisztikai ágazatnak ki kell hevernie a covid okozta károkat, a magyaroknak és a látogatóknak olcsóbb repülőjegyekre és több járatra van szükségük.

(forrás: 444, kiemelt kép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)