„Klubrádió
A lényeg

Szalay-Bobrovniczky: A honvédség nem szociális intézmény

31/01/2023 18:09

| Szerző: Klubrádió

A honvédelmi miniszter szerint nem a nyugati orientációt, a túlságosan széles a vezetői réteget akarják csökkenteni a hadseregben, miközben alig tudják feltölteni a 8-10 ezer üres pozíciót.

Meritokráciát és versengést szeretne meghonosítani a honvédségben  ezzel indokolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Bloombergnek, hogy miért szüntethetik meg a legalább 25 éve szolgáló katonák szolgálati viszonyát.

Elutasította, hogy a kormány ezzel a módszerrel akarná gyengíteni a honvédség nyugati orientációját, mondván, ekkora léptéknél nem is lehetne ilyen titkos manővereket végrehajtani. Az interjú közben két gépfegyver és egy pisztoly hevert Szalay-Bobrovniczky asztalán – írja a 444.

A honvédelmi miniszter szerint túlságosan széles a vezetői réteg a hadseregben, miközben alig tudják feltölteni a 8-10 ezer üres pozíciót.

Azt mondta, a reform lehetőséget teremt a fiatalabb, jó fizikumú, nyelveket beszélő, NATO-missziókon tapasztalatot szerzett katonák számára. "Ez nem szociális intézmény".

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a honvédelmi miniszter fiatalítani akarja a honvédelmet. Vadai Ágnes szerint pedig már 170 tisztet küldtek el.