„Támogassa
A lényeg

Szabó Tímea pert nyert Bús Balázs ellen

23/01/2023 15:18

| Szerző: Klubrádió

A fideszes Bús Balázs évekkel ezelőtt rágalmazás miatt jelentette fel a Párbeszéd társalnökét, Szabó Tímeát, aki azzal vádolta meg őt, hogy tevékenyen részt vállalt egy pedofil bűncselekmény eltussolásában.

2019-ben derült ki, hogy az egyik III. kerületi óvodában egy korábban ott dolgozó óvónő éveken át gyermekpornográf felvételeket készített a rá bízott gyermekekről, amelyek a darkwebre is kikerülhettek. A III. kerületet a 2019-es választások után átvevő Dr. Kiss László értesítette a hatóságokat és a gyermekvédelmi szerveket is.

A III. kerületi önkormányzat 2020 októberében azt közölte, hogy Bús Balázs polgármesterként tudott a dologról, de – információik szerint – inkább abban volt érdekelt, hogy az ügy ne kapjon nyilvánosságot. Ezzel kapcsolatban írta azt szintén 2020 októberében Szabó Tímea, hogy "úgy látszik, a szavazatmaximalizálás mindent felül ír a kormánypártoknál, legyen az prostituáltakkal való jachtozás vagy gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmény elhallgatása."

 
Szabó Tímea
 

Ezen a ponton jelentette fel rágalmazásért Bús Balázs Szabót.

„Első fokon a Budapesti II. és III. kerületi bíróság megállapította, hogy részemről rágalmazás nem történt, a kijelentéseim nem alkalmasak a becsület csorbítására, nem tartalmaznak gyalázkodó vagy emberi méltóságot sértő kijelentést, így az ellenem rágalmazás vétsége miatt indult ügyben a bíróság az eljárást megszüntette. Bús fellebbezett, de nemrég másodfokon a Fővárosi Törvényszék az első fokú határozatot helybenhagyta” – olvasható a Párbeszéd társelnökének bejegyzésében (A 24.hu nyomán)