„Klubrádió
A lényeg

Schadl politikai lejáratáshoz is asszisztált Völnernek

2/02/2023 07:34

Ha 2021-ben nem robban ki a Schadl-ügy, akkor Völner Pál államtitkár is valószínűleg elindult volna a 2022-es parlamenti választáson. Nem így lett végül, de amikor még nem tartóztatták le a bírósági végreghajtói kar elnökét és Völnert sem vádolták meg, a valószínűsíthető politikai ellenfele ellen kezdtek személyes adatokat gyűjteni. A 24.hu legfrissebb cikke szerint Schadl a végrehajtói kar rendszeréből gyűjtött adatokat a Komárom-Esztergom megye 2-es számú választókerületében induló Nunkovics Tibor jobbikos, az összellenzéki képviselőjelölt ellen.

 
Illusztráció
 
Fideszes aktivisták által leszedett MSZP választási plakátok Győrben.
 

 

"Van egy olyan információm, hogy a Nunkovics az beregisztrált ilyen végrehajtói ügyben. Tudod, van egy ilyen honlap, amihez regisztrálni kell, hogy végrehajtásban részt vehess. Majd megpróbálok kideríteni közelebbit, de a kampány végén ez jó lehet, nem?

– Nagyon. Ez aranyat érne."

Erről beszélgetett Völner és egy meg nem nevezett munkatárs 2021 októberében. Ezzel az információval próbálta volna meg hiteltelenné tenni a kilakoltatások ellen kiálló jobbikos ellenfelét, azt állítva, hogy "az regisztrált a végrehajtói kar által működtetett árverési rendszerbe, amivel ingatlanárveréseken is részt vehet, így végső soron kilakoltatásokban is közreműködhet".

A lehallgatásokból az is kiderült, hogy "az információ, hogy Nunkovics regisztrált az árverési rendszerbe, Schadl Györgytől, a végrehajtói kar elnökétől származott". Völner azt kérte Schadltól, "nézzen utána, hogy a jobbikos politikus „helyben ügyködött-e valamit”. Schadl erre közli, hogy Nunkovics csak regisztrált, de nem vásárolt, tehát nem vett részt ingatlanárverésen. Völner arról is érdeklődött nála, hogy a végrehajtók központi rendszerében hogyan lehet megnézni, ha valaki „aktív volt”. 

"Ne viccelj, ez természetes" - hangzott Schadl válasza. A 24.hu azt írja, hogy ez a téma végül "nem került elő a kampányban, feltehetően részint azért, mert a Jobbik képviselője nem vett részt ingatlanárverésen", és mert kirobbant a Schadl-Völner-ügy. Helyette a Fidesz Erős Gábort indította, aki legyőzte Nunkovicsot.

Bicskanyitogató, ahogyan ez a két ember a beosztásával visszaélve próbált valakit besározni, mondta Nunkovics az újság megkeresésére, Völner, sem pedig az ügyvédje nem akart az ügyben nyilatkozni.