„Klubrádió
A lényeg

Schadl a feleségének a börtönben: Nem éhezel még?

7/02/2023 14:59

| Szerző: Klubrádió

Schadl György aggódott, hogy a felesége éhezik, de ő megnyugtatta: a krémest még ki tudta fizetni. Újabb nyilvánosságra került beszélgetésükben a házaspár lefoglalt vagyonáról volt szó.

„Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni” – idézi a Blikk Schadl György feleségét, aki így panaszkodott akkor már rács mögött ülő férjének a lehallgatott telefonbeszélgetéseik egyikén.

A lap emlékeztet rá: ekkor már zár alá vették a végrehajtói kar elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár ingatlanjait és bankszámláit, így az asszony már nem engedhette meg magának a korábbi luxuséletmódot.

A portál bővebben is idézi a beszélgetést:

Schadl felesége: „Még ezt a francia krémest ki tudtam fizetni.”

Schadl: „Na, jól van babám.”

Schadl felesége: „Nem tudom, milyen összegről van szó pontosan, de hogy már biztosítva van hatszáz oldalról, az biztos.”

Schadl: „880 millió forint. Engem csak az érdekelne, hogy hol van az a pénz.”

Schadl felesége: „Nem tudom, hogy hol van, de hogy már nem tudom, már mindent lefoglaltak, meg elvittek. Hát most azért szerintem ez biztosítva van már.”

Schadl: „Figyelj, a nyaralónk meg a házunk ér ennyit.”

Schadl felesége: „De a házunk még nincs lefoglalva.”

Schadl: „Az igen. Húsz ingatlant foglaltak le. Rámondták, hogy olcsón vettem az önkormányzatoktól. Igazából az ügyészség foglalt le olcsón.”

Schadl felesége: „De ők meghatározzák az értékét? Vagy hogy?”

Schadl: „All in.”

A végrehajtói kar elnökét tavaly novemberben tartóztatták le, Schadl abban a büntetőügyben vádlott, amelyben Völner Pál is. Az ügyészség szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt volt igazságügyi államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – az MBVK elnökétől. Schadl az ügyészség gyanúja alapján ennél is jóval több pénzre, több mint 924 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén, nagyobb részt a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából.

(Kiemelt kép: Miskolci Egyetem)