„Klubrádió
A lényeg

Saját kérésére felmentették a frankó papot, Hodász atyát

19/09/2022 06:54

Hodász András pap az Instagramján bejelentette, hogy a saját kérésére Erdő Péter bíboros felmentette a papi szolgálat alól. Hodász megtartotta az utolsó miséit, állást keres.

34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat
 
Hodász András
 
Hodász András, a Budapest-Kispesti Nagyboldogasszony Főplébánia káplánja előadást tart a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlaton 2017. július 13-án. Az ötnapos katolikus ifjúsági találkozón mintegy 500 vendég vesz részt. MTI Fotó: Komka Péter
Fotó: Komka Péter
 

 

Azt kérte a közleményében, hogy senki ne keresse és hívja, mert csendre és nyugalomra van szüksége, és a közösségi médiás szerepléséből is visszavesz.

Hodász atya népszerű pap volt, különösen a fiatalok körében, és nemcsak azért, mert tudja és érti, hogy miképpen működik a közösségi média, amelyen keresztül erkölcsről, hitről beszélt sokat a követőinek, és másképpen, mint ahogy az egyház teszi, hanem azért is, mert képes volt felülemelkedni a szigorú egyházi kereteken, és többször is felhívta a figyelmet arra, hogyan korrumpálja az állam az egyházat. Hodászt nyolc évvel ezelőtt szentelték fel, majd tanulmányait Rómában, a Pápai Magyar Intézetben folytatta. Volt saját YouTube-csatornája, Instagram-mémoldalát "Papifrankó" néven üzemeltetette, és jelen volt a Facebookon is.  

A Klubrádióban legutóbb áprilisban szerepelt, ahol Kun Zsuzsa beszélgetett vele, amikor már "megfordult a fejében, hogy hátat fordít a papi hivatásának".

2022. április 30. Klubdélelőtt (2022. április 30., szombat 09:00)
155:48
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa