„Klubrádió
A lényeg

"Ruszkik, haza!" – skandálják az Ukrajna orosz lerohanására emlékező meneten

24/02/2024 16:57

| Szerző: Klubrádió

Ukrajna orosz lerohanásának második évfordulóján demonstrálnak civilek az Andrássy úton, szól a "Ruszkik, haza!". Ott van Karácsony Gergely és David Pressman is.

"Ruszkik haza! Legyen béke és szabadság!" címen szerveznek demonstrációt ukrán civilek a Momentummal közösen. Több száz demonstráló gyülekezett össze szombat délután négy órára a belvárosi Városháza parkba Budapesten, hogy aztán onnan indulva lassú menetben Oroszország budapesti nagykövetsége elé vonuljanak az Andrássy út és a Bajza utca sarkára, hogy így emlékezzenek Ukrajna lerohanásának második évfordulójára – összegzi a Telex.

 
Olvasónk fotója a demonstrációról

David Pressman amerikai nagykövet is megjelent a téren, ahol az emlékezők több száz méter hosszú ukrán zászlót tekertek le, és amögé rendeződve útnak indultak. A Ruszkik haza!, Stand with Ukraine (Ukrajna mellett állunk) feliratú molinó mögött lehetett látni Karácsony Gergely főpolgármestert is, aki posztolt a demonstrációról.

A demonstrálók azt skandálták, hogy "Ruszki, haza!", "Putyin gyilkos!" és "Stop supporting terrorism!", azaz ne támogassák a(z orosz) terrorizmust.

Az esemény egyik főszervezője, Petrovszka Viktória rádiónknak úgy nyilatkozott, szeretnék megmutatni, hogy az orosz propaganda ellenére a magyarok többsége Ukrajna mellett áll.