„Klubrádió

Póczik József ügyvédje: Két megkeresés és két találkozó volt

20/11/2019 19:20

| Szerző: Index/Klubrádió

Nyilatkozott az indexnek a Borkai Zsolt volt fideszes politikus ügyéhez kapcsolódóan, zsarolás miatt előállított korábbi válogatott futballista, Póczik József ügyvédje is, aki megismételte: védence csak elvitte a képeket, nem zsarolt. Arról is beszélt, hogy Póczikot még egyszer megkeresték képekkel és Rákosfalvy Zoltán, Borkai üzlettársa is találkozott vele.

Ahogy korábban megírtuk a 24.hu cikke alapján, megszólalt a szerdáig csak P. Józsefként emlegetett volt válogatott futballista, Póczik József, aki a portálnak azt mondta: tavaly júniusban keresték meg ismeretlenek rejtett számról, és azt mondták, hogy egy budapesti szálloda portáján hagytak neki egy borítékot. Nem mondták, mi van benne, csak azt, hogy adja át Borkainak. Felvette és el is vitte a polgármesternek, de autójában (ahol volt vele valaki) út közben megnézte a képeket és megdöbbent. Átadta az akkor még fideszes győri polgármesternek, aki "nagyon örült ennek, fülig ért a szája". Póczik József azt mondta: "66 évig nem zsaroltam meg senkit, most sem tettem".

Labdarúgó Magyar Kupa - Koroncó-Ferencváros
 
Póczik József
 MTI Fotó: Illyés Tibor
 

Az index Plenter Nándor ügyvédet szólaltatta meg, aki a többi között azt mondta: Póczik József személyesen adta át a pornográf képeket tartalmazó borítékot Borkai Zsoltnak egy sörözőben. Póczik elmondása szerint Borkai nagyon meg volt rémülve, majd hálálkodott neki a képekért, sőt állítólag azt is mondta, hogy ezzel Póczik lekötelezettjévé vált és kérdezte, mennyivel tartozik neki ezért. Póczik azt mondja, nem fogadott el pénzt Borkaitól.

Több mint egy év telt el. Az index cikke szerint Póczik ebben az időben a győri ETO-nál volt edző, de felmerült, hogy a győri önkormányzat megszerzi a DAC-pályát, és ő átmehet oda. Ezt állítása szerint maga Borkai ajánlotta neki. Póczik idén augusztusban ebben az ügyben hívta fel Borkait, aki indulatosan a szavába vágott azzal, hogy ők már fizettek, és letette a telefont, pedig a képek egyáltalán nem kerültek szóba.

 
Rákosfalvy Zoltán Forrás: GyőrPlusz TV
 

Póczik szerint szeptember végén vagy október elején, még a botrány kirobbanása előtt azonban ismét jelentkeztek nála azok a bizonyos ismeretlenek telefonon, hogy újabb felvételeket is fel tudnak kínálni neki Borkairól. Póczik azt mondta: ez nem érdekli őt.

Póczik ezután nem Borkai Zsolttal, hanem a győri polgármester üzlettársával, (a felvételeken szintén szereplő) Rákosfalvy Zoltánnal találkozott. Plenter Nándor ügyvéd az Indexnek azt mondta: ezt a találkozót nem Póczik, hanem Rákosfalvy Zoltán kezdeményezte. A találkozón jelen volt még Póczik egyik ismerőse. Az ügyvéd szerint ennek a találkozónak a lényege szerintük az volt, hogy Rákosfalvy Zoltán megpróbálta megtudni, valójában kik lehetnek azok, akik közreműködtek a fotók elkészítésében. Rákosfalvy azt próbálta megtudni Pócziktól, hogy van-e tudomása újabb képekről és pénzkérésről (mások részéről).

Póczik József egyáltalán nem ismeri azt a két nőt, akit az ügyben szintén kihallgattak, erre a gyanúsítotti kihallgatásán is rákérdeztek, mondta az ügyvéd.

 
Borkai Zsolt Forrás:
Facebook