„Köszönjük,
A lényeg

Pintér nem adott szót a pedagógus-szakszervezeteknek a státusztörvényről szóló egyeztetésen

24/05/2023 13:58

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

A belügyminiszter kizárólag a pártok képviselőivel állt szóba.

Politikai bábszínháznak nevezte Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke azt a találkozót, melyet a Belügyminisztérium szakmai egyeztetésként hirdetett meg szerda délelőttre a pedagógusokat érintő státusztörvénnyel kapcsolatban az ellenzéki pártoknak – írta a Telex. A múlt pénteken kiadott meghívó szerint az ellenzéki pártok egy-egy szakértőt vihettek magukra, a találkozón pedig – a Mi Hazánkot leszámítva – minden ellenzéki párt meg is jelent.

A pártok képviselőit elkísérte a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Tanítanék Mozgalom, a Civil Közoktatási Platform, az ADOM Diákmozgalom és az Egységes Diákfront is. A Barkóczi Balázs, a DK árnyékkormányának oktatási minisztere azt mondta hétfőn rádiónknak, hogy ő az Egyesült Diákfront egy képviselőjét is magával fogja vinni, viszont, ha a diákot nem engedik be a terembe, akkor ő is kívül marad. Bár a diákot beengedték az egyeztetésre, mégsem kaptak szót. 

A találkozó után tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy a szakmai szervezetek nem kaptak szót, Pintér Sándor belügyminiszter kizárólag a pártok képviselőivel állt szóba. Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője azt mondta, Pintér a képviselőknek sem adott konkrét válaszokat felvetéseikre, csupán annyit mondott, hogy lesznek még egyeztetések a szakértőkkel. Nagy ezt azzal kommentálta, hogy kíváncsiak lesznek ezekre, viszont illúzióik nincsenek velük kapcsolatban.

(Forrás: Telex)