„Klubrádió

PDSZ: Ne küldjék a szülők óvodába, iskolába a gyerekeket!

8/11/2020 16:39

| Szerző: Klubrádió

Közleményükben azt javasolják a szülőknek: kérjék az óvodavezetőt, igazgatót, hogy igazolja a gyermekek hiányzását.

Felhívásban kéri a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a szülőket, hogy amennyiben tehetik, ne küldjék iskolába és óvodába a gyerekeket. 

 

Mint írják, sok levelet kapnak szülőktől, hogy féltik a gyermekeiket. Ennek oka, hogy nem megfelelő a távolságtartás, nem mindenhol biztosítható a tanulócsoportok elkülönítése, továbbá az esetek túlnyomó többségében vagy nincs tesztelés vagy csak megkésve. 

Ugyanakkor a PDSZ óv a pániktól, és hangsúlyozzák, hogy inkább megoldásokra van szükség. Ez szerintük a kormány és az oktatásirányítás felelőssége, de úgy látják: lépéskényszerben vannak a szülők.

Hozzáteszik, hogy tisztában vannak azzal, hogy nem minden család tudja megoldani, hogy ne küldje óvodába, iskolába a gyermekét. Főleg, ahol csak az egyetlen kenyérkereső tudna otthon maradni a gyermekkel. Ugyanakkor úgy vélik, jelen helyzetben az a legjobb megoldás, hogy aki teheti, otthon tartja a gyermekét.

Hozzáteszik, hogy a házirendek és a helyi járványügyi protokollok alapján az óvodavezető és az igazgató rendelkezhet a gyermekek, tanulók mulasztásának igazolásáról, ezért azt javasolják a szülőknek, hogy kérjék az igazgatót/óvodavezetőt, igazolja a mulasztást.