„Klubrádió
A lényeg

Pankotai Lili pert indít volt iskolája ellen, mert véleménynyilvánítása miatt megalázták

20/01/2023 14:32

| Szerző: Klubrádió

Pankotai Lili, az október 23-i oktatásügyi tüntetésen megismert diák pert indít a volt iskolája ellen a TASZ-szal közösen, amiért a véleménynyilvánítása miatt megalázták. A Telexnek azt mondta: nem személyes bosszúról van szó, inkább példát akar mutatni.

Pankotai Lili nevét akkor ismerhették meg sokan, amikor egy október 23-i oktatásügyi tüntetésen több tízezer (egyes beszámolók szerint 50 ezer) ember előtt beszélt a színpadon. Utána többen bírálták, főleg azért, mert trágár kifejezéseket is használt slam poetryjében – iskolája is elhatárolódott tőle.

"Nekem soha nem az lesz az első, kedves Hír Tv, hogy ki kinek a f*szát szopja teli erőből (…), hanem az, hogy valaki vállalja a véleményét" – szólalt fel slam formájában Pankotai Lili az október 23-i tüntetésen. "Pont arra nevelt a 12 pont, amiért most én itt felszólalok" – folytatta. "Én és mi vagyunk a jelen és a kib*szott jövő" – zárta beszédét a diák.

A pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumból novemberben jött el, mert szerinte pszichológiai hadviselést folytattak ellene, atrocitások érték. Most már Budapesten tanul, az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban (AKG), azt mondja, ott megtapasztalta, hogyan kellene működnie egy iskolának.

A TASZ-szal közösen pert indít volt iskolája ellen, amiért a véleménynyilvánítása miatt megalázták. Pankotai Lili a Telexnek azt mondta: nem személyes bosszúról van szó, inkább példát akar mutatni mindenkinek, és szerinte vissza kell tolni a határokat. Zeller Judit, a TASZ jogi szakértője szerint Lili perének óriási a szimbolikus jelentősége.