„Köszönjük,
A lényeg

Ötezer forintért mehetünk majd át a Nemzeti Összetartozás Hídján

28/05/2024 10:30

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A függőhíd több mint 4 milliárdból épült meg.

Ötezer forint lesz a belépőjegy a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjára. A 4,1 milliárd forintos támogatásból épült, 700 méter hosszú, és 80 méter magasban húzódó gyalogoshidat jövő kedden adják át a Nemzeti Összetartozás Napján – írja a Zemplén Kalandpark tájékoztatása alapján a 24.hu.

A beruházásra eredetileg 2,8 milliárd forintot szántak volna, de ennyiért nem találtak kivitelezőt. A hídra költött több mint 4 milliárdon felül a Kalandpark további 3 milliárd forintba került, ebben egy új libegő költsége is benne van. Emiatt viszont több mint egy kilométer hosszan vágták ki a helyi erdőt.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a négymilliárdos presztizsberuházás a város két ikonikus pontját – a Várhegyet és a Szár-hegyet köti majd össze a hétszázméteres függőhíd. A közepe, amely a legtávolabb lesz a földfelszíntől üvegpadlóval készül, így különleges élmény lesz rajta átsétálni – mesélte Bethlen Tamás, a lap újságírója az adásban. A maga kategóriájában – kétirányú forgalmat lehetővé tevő, üvegpadlós gyalogos hídként – világcsúcstartóként hirdetett építményt a tervek szerint idén májusban adják át. Azt nem lehet tudni, hogy a négymilliárdos költségvetés is világcsúcstartó-e – tette hozzá Bethlen. Nemrég derült ki, hogy Nemzeti Összetartozás Hídjának nevezik majd, ami keltett némi megütközést. Egy sátoraljaújhelyi lakos azt mondta, ez akkor állná meg a helyét, ha az átadás napján Orbán Viktor az egyik irányból, Gyurcsány Ferenc a másikból indulna el, középen találkoznának és kezet fognának egymással.