„Klubrádió
A lényeg

Orbán: Nő a migrációs nyomás - A kormányfő szokásos péntek reggeli helyzetértékelője

2/07/2021 09:42

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor megtartotta szokásos péntek reggeli interjúját a Kossuth rádióban. Szó volt a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, az építőiparban elszállt árakról, a pedofiltörvényről, a Soros-hálózat mesterkedéseiről és a migrációs nyomásról is.

A kormányfő szerint ma eléri a beoltottak száma az 5,5 milliót, és akkor jöhetnek a korábban már beharangozott könnyítések, amiből talán a leglátványosabb az lesz, hogy a kórházakon és szociális intézményeken kívül nem lesz kötelező a maszkviselés.

Már Orbán is tényként kezelte, hogy jön a negyedik hullám és leszögezte, hogy „Magyarország teljes egészében felkészült arra a lehetőségre, hogyha negyedik hullám lenne”.

Egyelőre nem tervezik a harmadik oltást azoknál, akiknél a a két vakcina sem alakította ki a megfelelő védettséget. „Ebben a kérdésben azt nézzük, hogy a gyógyszergyártó cégek vállalják-e a felelősséget a harmadik oltásért, amennyiben annak nem kívánatos hatásai lennének. A helyzet most még bizonytalan, ez azonban változhat, egyelőre türelmesnek kell lennünk.” – mondta a kormányfő.

Miniszterelnöki interjú a Kossuth RádióbanMTI/Szigetváry Zsolt
 

A gazdaság újraindításának részeként szeptembertől kiviteli korlátozást vezetnek be az építőanyagoknál. "Megpróbáljuk Magyarországon tartani az építkezések szempontjából kulcsfontosságú anyagokat" - mondta.

A melegellenes pedofiltörvénnyel kapcsolatban Orbán úgy véli, van egy „übermensch tempó, egy gyarmattartó tempó”, aminek „mintapéldánya” a holland miniszterelnök. Azt gondolja, hogy majd onnan „Amszterdamból vagy Hágából” mondhatja meg, hogy hogyan neveljük a gyerekeinket.

„Szivárvány zászlós érzékenyítőket pedig nem szeretnének az iskolákban látni” – mondta Orbán, aki szerint „az ellenfeleinknek”, a Soros-hálózat szervezőinek az az érdekük, hogy negatív színben tüntessék fel Magyarországot.

Ahogy majd a nemzeti konzultációban is, a bevándorlás is előkerült, Orbán szerint ha Afganisztánban összeomlás lesz, a migráció még jobban fel fog erősödni, „nagyobb migrációs nyomással fogunk együtt élni, mint a pandémia alatt”, mondta Orbán Viktor.