„Klubrádió
A lényeg

Orbánnak leesett, kik is jártak jól a döntéseivel

2/07/2021 09:10

| Szerző: Klubrádió

Az orbáni politika egyik alapja, hogy a hozzáértők és szakértők álláspontjával is szembemenve mindig úgy dönt, ahogy az aktuális érdekei megkívánják. Ebből következően hiába jelezte minden hozzáértő, hogy a lakásfelújításra, új lakásokra, építkezésekre adott támogatások jelentősen meg fogják emelni az építőanyagok árát, nem vette figyelembe. Most viszont, a választási évhez közeledve Orbán Viktor is rájött, hogy tényleg nem a lakosság, hanem az építőcégek jártak jól, az építőanyagok árai elszálltak, ezért pénteken reggel a Kossuth rádióban bejelentette, hogy októbertől kiviteli korlátozást vezetnek be az épületfára, a vasra és az acélra, profitadóval sújtják az építőcégeket. Ehhez a kormány meghatároz egy árszintet, és az afölötti rész 90 százalékát elvonják. Ez a kavicsra és a sóderra mindenképpen vonatkozik majd.

Továbbá bejelentette, hogy a már művelési jogot szerzett, de meg nem nyitott bányáknál az engedély kiadásától számított egy éven belül meg kell kezdeni a termelést, különben visszavonják a koncessziót, és másnak adják.

Orbán szerint ezek nélkül az állami támogatások „nem a kispénzű magyar állampolgárokhoz fognak eljutni, hanem azokhoz, akik a építőanyag-kereskedelmet tartják a kezükben.

"A célunk nem ez volt, nem őket akarjuk extraprofithoz juttatni, hanem a kisebb pénzű embereket szeretnénk lakásfelújítási lehetőséghez juttatni”, írja a 444.hu.