„Támogassa
A lényeg

Ókovács több tiszteletet követel, Miklósa Erika szerint nem a büfének van Operaháza

3/03/2024 16:18

| Szerző: Klubrádió

Visszavágott a fődirektor. 

Ókovács Szilveszter reagált Bogányi Tibor bejegyzésére, amelyben a  karmester szóvá tette: az Operaház főigazgatójának utasítására kettévágták a Carmina Burana előadást, hogy a fél órás szünetben  növeljék a  büfé bevételét.

„Nemzeti Operaháznak csak a Tanácsköztársaság alatt nevezték az Ybl palotát. Ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg a mai Carmina burana-műbalhé margóján – reflektált Ókovács.

Majd ezt írta: "Több tiszteletet Orffnak - aki a szerző, ugyebár, és a világhírt művének ő vívta ki. Több tiszteletet az előadás lelkének, a Magyar Állami Operaház énekkarának! És több tiszteletet a 140 esztendeje Szküllák és Kharübdiszek között is fennmaradó, előrejutó OPERA intézményének. Több tiszteletet az éjszakai karmestersértődés nyomán órák alatt beugró dirigensnek!” 

Az Index megszólaltatta viszont  Miklósa Erikát, az előadás szoprán szólistáját is, aki szerint szomorúnak hogy a büfé kedvéért „kettévágják” az előadást.

„Az nem szakmai indok, hogy a büfé bevételét növelni kell a szünetben. Nem a büfének van Operaháza” – mondta. Bízik benne, hogy a főigazgató visszavonja ezt az utasítását.