„Köszönjük,
A lényeg

Nincs pénz keresztény tartalomra, korlátozza tevékénységét a Szemlélek

2/02/2023 13:21

| Szerző: Klubrádió

Forrás hiányában nem tudják küldetésüket, a lap működtetését „ugyanazzal a lendülettel” folytatni, de megszüntetni sem akarják sajtóterméküket, ezért ahogy drámai hangvételű közleményükben fogalmaznak, „őrlángra teszi” a Szemlélek működését a keresztény lap vezetése – írja a Media1.

Azt is megjegyzik, hogy azért sem akarják bezárni az online újságot, mert bíznak benne, hogy a helyzetük hamarosan rendeződik. Ehhez az olvasók segítségét kérik: „Legyen világosság, támogass minket!”– írják. Mostantól azonban a Szemléleket csak szabadidejükben készítik, és csak annyi tartalom jelenik meg, amennyit az ilyen működés megenged, így nem készülnek podcastok, videóinterjúk, felmérések sem.

Ahhoz, hogy továbbra is készüljenek saját anyagok, havi 2 millió forintra volna szükségük, míg az eddigi működés zavartalan folytatásához 2,5 millióra. 

A Szemlélek, amely eddig állandó szerzői között tudhatta Hodász András katolikus papot és Gundel Takács Gábor televíziós műsorvezetőt is, egyfajta „érted aggódok, nem ellened” szemlélettel viszonyult az egyházhoz, és kritikus volt a 2010 óta fennálló rendszerrel.