„Köszönjük,
A lényeg

Németh Szilárd feloszlatta az "ellenséges" helyi Fideszt

6/12/2022 07:12

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke előzetes tájékoztatás nélkül feloszlatta a csepeli Fideszt. Ez az újabb lépcsőfok a "rezsibiztos" és a csepeli fideszes polgármester évek óta húzódó háborújának, aminek legutóbbi fejezetében a csepeli képviselőtestületben a csepeli fideszes képviselők az ellenzékkel együtt szavazták le a saját polgármesterüket.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Kubatov Gábor és Németh Szilárd
 
Budapest, 2017. november 13. Kubatov Gábor (b) és Németh Szilárd fideszes képviselők az Országgyűlés plenáris ülésén. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi / MTI
 

 

Németh választókerületi elnöki pozíciójából kezdeményezte a helyi Fidesz-alapszervezet feloszlatását, írja a 24.hu. Az érintetteket a múlt héten levélben tájékoztatták a döntésről. A Kövér László vezette országos választmány elnöksége tehát megfosztotta Borbély Lénárdot és Némethet is a párttagságtól, nekik újra felvételüket kell kérniük.

Pákozdi József alpolgármester azt mondta a lapnak, hogy Németh Szilárd, aki alapítványával a birkózó akadémia felépítése után kormányzati támogatással megszerezte a Csepel SC ingatlanait is, újabb beruházásokat tervez, és ezért meg akarja szerezni a Csepeli Munkásotthont, valamint a csepeli Kis-Duna-parton az ifjúsági tábort, „hogy ott kollégiumot – valójában szállodát – építsen magának”. Az önkormányzat azonban az elmúlt években nyilvánvalóvá tette, hogy nem támogatja a rezsibiztos elképzeléseit.

A DK előrehozott polgármester-választást akar.