„Köszönjük
A lényeg

A csepeli fideszes ingyenkrumpli mutatja a szegénységet

7/11/2022 10:45

Huszonkét tonna krumpli, 13,5 tonna hagyma, hét Facebook-bejegyzés és közel hetven fénykép a hétvégi csepeli önkormányzat ételosztásának az eredménye, legalábbis Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármesterének Facebook-beszámolója alapján. 

 
 

Fotó: Borbély Lénárd Facebookja

A polgármester szerint idén is vittek zsákokat a fővárosi fenntartású Duna utcai nyugdíjasház lakóinak is. Az ingyenes akcióhoz csepeli lakcímkártya bemutatására is szükség volt. A Budapestkörnyéke.hu számításai szerint a krumpli 7,2 millió forintjába került az önkormányzatnak, a hagyma a bolti árak alapján négymillióba kerülhetett.

A Demokratikus Koalíció szerint „ilyen hosszan kígyózó sort a városban eddig még soha nem lehetett látni, az elmúlt 12 év okozta megélhetési válság láthatóan nem kímélte az itt élőket sem”. A DK szerint épp ezért „gyomorforgató, hogy Borbély Lénárd fideszes polgármester mosolyogva pózol a Facebookon megjelent fotókon, mintha nem az elmúlt 12 év és az Orbán-rendszer szívszorító következményeit mutatta volna meg a csepeli krumpliosztás”.

„Tisztességesen dolgozó emberek és életüket végigdolgozott nyugdíjasok fagyoskodtak az utcán azért, hogy krumplit kapjanak. Erre egyetlen politikus és egyetlen polgármester sem lehet büszke, ez a krumpliosztás az Orbán-rendszer okozta megélhetési válság és nyomor drámai mementójaként fog bevonulni a csepeliek emlékezetébe” – írja Paál Géza, a DK csepeli elnöke.

A lap megjegyzi, hogy a II. kerületben Őrsi Gergely polgármester is arról írt, hogy több mint 16 tonna almát vásároltak az idei kerületi almavásáron, szombat estére minden alma elfogyott. Arról nemrég jött ki hír, hogy a magyarok fele hónapról hónapra él.