„Klubrádió
A lényeg

Megállapodás született, nem zár be a csepeli munkásszálló

28/09/2022 11:17

| Szerző: Klubrádió

Csepel polgármestere, Borbély Lénárd jelentette be, hogy sikerült megállapodnia a fenntartóval, így mégsem zár be a csepeli munkásszálló, ami több mint 300 embernek biztosít otthont.

"Csepel polgármestereként sikeres tárgyalást folytattam a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak" – írja Facebook-posztjában Borbély Lénárd.

Hozzátette a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig a szállót teljeskörűen felújítják, összkomfortossá és energiahatékonnyá teszik.

Az önkormányzat azt vállalja, megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a drasztikus rezsiárakra hivtkozva október 15-től bezárták volna a Csepel Művek területén lévő 300 férőhelyes munkásszállást, amiről a lakók hétfőn egy kiragasztott cetliről értesültek. Az ország egyik leggazdagabb embere a rezsiköltségekre hivatkozva egyszerűen bezárja a 300 fős szállót, amiben családok is laknak, összesen 50 gyerekről kellene gondoskodni.

Ezt követően Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levélben fordult az ingatlant tulajdonló Jellinek Dánielhez, amiben arra kérte, mondjon le egy napi profitjáról annak érdekében, hogy a szálló nyitva maradhasson. Az ügybeől indult botrányról korábbi cikkünkben számoltunk be részletsen.