„Klubrádió
A lényeg

Karácsony megfenyegetett egy milliárdost, hogy nehogy utcára tegyen 50 gyereket

23/09/2022 09:36

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

A drasztikus rezsiárak miatt október 15-től bezár a Csepel Művek területén lévő 300 férőhelyes munkásszállás, amiről a lakók hétfőn egy kiragasztott cetliről értesültek. Az RTL híradója szerint a szálló tulajdonosa az Indotek Group, amely az egyik leggazdagabb magyar, Jellinek Dániel érdekeltsége, ezért Karácsony Gergely főpolgármester nyílt levélben arra szólította fel 10 leggazdagabb magyar közé tartozó milliárdost, hogy mondjon le egy napi profitjáról, "és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek".

Karácsony azt írta, nem ismerik egymást, de azt olvasta, hogy Jellinek "nagyon gazdag ember", Tiborcz István egyik üzleti partnere és 100 milliárdos vagyona van.

A főpolgármester felhívta a figyelmét Jellineknek, hogy a munkásszálló lakói valójában emberek, "éppen annyira, mint azok, akik a milliárdos luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleitől".

"Ne jöjjön azzal, hogy megnövekedtek a költségek, mert higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit. Biztosíthatom arról, ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor gondoskodom róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje önt. Áldozza be egynapi profitját, cserébe nyugodtan alhat" - írta Karácsony.