„Klubrádió
A lényeg

Németh Szilárd "kipakolta" a csepeli focistákat is a stadionjukból

28/06/2022 10:27

Németh Szilárd a csepeli birkózók után a futballcsapatot is kirúgta a korábbi telephelyükről. A Telex szerint a Csepel FC focicsapatának július 1-jével új otthon után kell néznie, "mivel Németh Szilárdék alapítványa nem engedte meg nekik, hogy a jövőben is a Béke téri stadionban játsszanak".

Németh Szilárd
 
Németh Szilárd
 

 

Tavaly is megtörtént ugyanez, de akkor sikerült megegyezniük egymással. Ahogy a csepeli birkózó klub helyére is egy "saját" klubot szervezett, úgy a futballcsapat helyett is egy új "még formálódó klub" lesz a Némethnek tetsző befutó, "ami szintén a rezsibiztos projektje".

A Csepel FC június 14-én nyílt levélben kérte a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztost, hogy ne játssza el velük is azt, amit a birkózókkal, miután a Csepel SC Alapítvány bejelentette, hogy a jövőben csak saját labdarúgó-szakosztálya használhatja a pályát. Az SC-t , valamint annak ingatlanjait (köztük a Béke téri sporttelepet) néhány éve szerezte meg a rezsibiztos által irányított Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, ami 2,4 milliárdos állami támogatásból épített birkózócsarnokot.

Az újabb csepeli sportbotrány hátterében feltűnik egy - tavalyi árakon - 52 milliárdosra becsült óriásberuházás terve is, írja a lap. Némethék „egy nemzetközi színvonalú sportkomplexumot és számos szakosztályt magába foglaló sportegyesületet szeretnének létrehozni, támogatni” a 10 hektáros sporttelep területén. A lap kereste a Csepel SC-t és Németh Szilárdot is, de nekik nem válaszoltak, holott a lap szerint "a történet nagyban szól a Fidesz alelnökének személyes ambícióiról és grandiózus terveiről".