„Klubrádió
A lényeg

Nem árulja el a kormány, mennyibe került az adófizetőknek Orbán toszkán kitérője

26/03/2023 10:37

| Szerző: Klubrádió

"A Magyar Honvédség állományában lévő repülőgépek üzemeltetése a hatályos magyarországi és nemzetközi légügyi, katonai és pénzügyi-költségvetési jogszabályoknak, valamint a szakmai előírásoknak megfelelően történik” - közölte a Honvédelmi, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium Hadházy Ákossal.

A független képviselő aki arról érdeklődött, mennyibe került az  adófizetőknek, hogy a márciusi egyiptomi hivatalos útjáról hazatérő Orbán Viktort útközben a kormányzati gép “kitette” a toszkánai Pisa repterén. 

 
Firenze. Forrás:
Freepik
 

A sajtóban megjelent képek szerint a miniszterelnök a feleségével, Lévai Anikóval előbb Firenzében, majd Velencében bukkant fel. Megjegyzendő: Orbán egyik lánya Firenzében tanul az Erasmus programmal.

Hadházy Ákos számításai szerint nagyjából 1000 kilométeres volt, és egy órával megnyújtotta a 160 fős utasszállító hazafelé tartó útját, mai legalább 3–3,5 millió forint kárt okozott. Ezek alapján az ellenzéki politikus hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a miniszterelnök ellen. (A hvg.hu nyomán)