„Támogassa
A lényeg

Navracsics szerint egyben marad az Unió

13/09/2023 05:44

| Szerző: Klubrádió

"Az Európai Unió vagy egyben marad, vagy szétesik, vagy szétcsúszik, darabjaira hullik. A miniszterelnök azt mondta, hogy 50-50 százalék” – hökkentette meg a közvéleményt Fricz Tamás fideszes politológus a hétfőn. 

Fricz szerint az Európai Unióban “nincs egy közös éthosz, nincs egy közös szellemiség, értékrend. És ebben már benne van annak a lehetősége, hogy nem tudjuk, hová vezet ez az út” - közölte Fricz Tamás, Orbán Viktor zárt körben elhangzott kötcsei beszédét idézve.

 
Navracsics Tibor
 
Forrás: Flickr.com
 

Navracsics Tibor területfejlesztési és uniós forrásokért felelős miniszter, korábbi uniós biztos jóval optimistábbnak tűnik ez ügyben, mint Orbán. Az ATV érdeklődésére legalábbis azt mondta: "lehet, hogy átalakul, mint ahogy a mai Európai Unió nem azonos a hatok Európai Gazdasági Közösségével. De meg fog maradni az Európai Unió szerintem”

Szerinte az elmúlt hetven évben nagyon sok olyan közös eljárás és olyan közös megoldás alakult ki, amelyik a tagállamok számára hasznos és jó, és bebizonyosodott, hogy jó. A gazdasági közösség is már számos olyan előnyt mutatott, amelyek következtében a tagállamok érdek mentén is úgy fognak dönteni, hogy az Európai Uniót fenntartják”.