„Támogassa
A lényeg

Navracsics őszre várja a megállapodást Erasmus-ügyben

6/09/2023 19:52

| Szerző: Klubrádió

Navracsics Tibor januárban még azt mondta, lemond, ha márciusig nem sikerül megegyezni az Erasmus-pénzekről, most abban bízik, hogy ősz végére születhet megállapodás.

"Az ősz végéig talán sikerül rendezni a még fennálló kérdéseket az Erasmus-ügyben." Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azután jelentette ezt ki, hogy tárgyalt Johannes Hahnnal, az Európai Bizottság költségvetésért felelős biztosával – írja a 444.

Bátor szavak ezek attól a politikustól, aki sportot űz az ígéretekből. Korábban már (mára csak a teljesség igénye nélkül) összegyűjtöttük jóslatait, amelyeket aztán letagadott, de mint tudjuk, az internet nem felejt (olyan egyzerűen).

Navracsics most azt mondta, megállapodtak a biztossal abban, hogy a tárgyalásokat fel kell gyorsítani. Csak így lehet reális, hogy november végén megegyezzenek, és a magyar diákok zökkenőmentesen részesülhessenek az Erasmus-ösztöndíjakból.

A miniszter szerint az Európai Bizottság rugalmasabb, mint korábban, olyan területeken is, ahol előzőleg a testület és a magyar kormány álláspontja eltért. Ezek azonban nem az egyetemi kuratóriumok tagságával kapcsolatos kérdések, hanem az európai uniós források védelmének részletszabályai.