„Klubrádió
A lényeg

Navracsics majd emlékirataiban mondja el, mint gondolt Orbán fajozós beszédéről

29/07/2022 18:53

| Szerző: Klubrádió

"Ezt majd a visszaemlékezéseimben fogom megírni, hogy megvegyék, és akkor gazdag ember leszek" – mondta Navracsics Tibor a 444-nek arra a kérdésére, hogy mire gondolt, amikor meghallotta a "kevert fajok" emlegetését Orbán VIktor tusnádfürdői beszédében.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter pénteken Esztergomban, az MCC Feszten beszélt az uniós tárgyalásokról. Itt kérdezte a 444 őt is, akárcsak Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki szerint Orbánnál többet egy politikus se tett a zsidó és a cigány közösségért.

Navracsics nem találkozott azzal nehezítő körülményként brüsszeli tárgyalásain, hogy Orbán közölte, „nem akarunk kevert fajúak lenni”, és abban bízik, hogy ez nem is kerül elő, mert az Európai Bizottságnak a jogi kérdésekkel, jogi megközelítéssel kell foglalkoznia. 

Arra a kérdésre, hogy mit gondolt, amikor meghallotta a „kevert fajokról” szóló részt, azt mondta mosolyogva: „ezt majd a visszaemlékezéseimben fogom megírni, hogy megvegyék, és akkor gazdag ember leszek”. Egyébként nem beszélt Orbán Viktorral, de abban biztos, hogy a miniszterelnöktől „távol áll a rasszizmus minden formája”.

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)