„Klubrádió
A lényeg

Nagyon Fidesz-közeli cég kereshet az állami média autómosóján is

24/03/2023 14:34

| Szerző: Klubrádió

35 millióért Saját autómosó gépet kap az állami média Kunigunda utcai telephelye – írtuk februárban az RTL nyomán. A lap most megtudta: az autómosónak kiszemelt épület átalakítása 58 millió 300 ezer forintba kerül (csupa nettó összegről van szó).

A mosó a szolnoki székhelyű Böjtös-Bau Kft-hez kerül, a cégről tudni lehet, hogy  a helyi közpénzes megbízások egyik nagy nyertese. Tulajdonosa egy házaspár, Nagy Róbert Ákos és Nagy Róbert Ákosné.

Média - Sajtó - MTVA székház
 
MTVA székház, 
Kunigunda utca Fotó: MTI/Zih Zsolt
 
 

Ők nyerték el például a Szolnoki Szigligeti Színház felújítását bruttó 4,8 milliárd forintért, a Szolnoki Művésztelep fejlesztését pedig bruttó 840 millió forintért végezte el. Az Átlátszó azt írta: Nagy Róbertné korábban rendszeresen eljárt különböző választási bizottságokban a Fidesz nevében és dolgozott az Országgyűlés hivatalának parlamenti titkáraként is, utóbbiért a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetését vehette át.

Korábbi nyilatkozatokból,  cikkekből kiderül még: Nagyné már 2002-ben a szolnoki Fidesz-iroda vezetője volt, 2020 őszén pedig bekerült az Orbán Ráhel-közeli Magyar Divat & Design Ügynökség felügyelő bizottságába – emlékeztet az RTL.