„Klubrádió
A lényeg

Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Semjén Zsolt egy kínai üzletembernek

22/06/2021 15:47

| Szerző: Klubrádió

A magyar-kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liu Chi-Jennek, a Pápai Hús Kft. tulajdonosának, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának kedden Budapesten, számolt be róla az MTI.

Kövér László kezdeményezte a kitüntetést, Orbán Viktor felterjesztette, Áder János köztársasági elnök adományozta, és Semjén Zsolt átadta a magas rangú állami kitüntetést Frank Liunak.

2016 őszén a több mint százéves iparági múltra visszatekintő patinás pápai húsüzem majdben csődbe ment, Frank Liu azonban megmentette a céget, gazdaságilag talpra állította.

Állami kitüntetést kapott Frank Liu, a kínai Chi Fu InvestmeBudapest, 2021. június 22. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok előmozdítása érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként átadja a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés Frank Liunak, a Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport elnök-vezérigazgatójának az Országházban 2021. június 22-én. A kitüntetést Orbán Viktor miniszterelnök felterjesztése alapján Áder János köztársasági elnök adományozta. MTI/Bruzák Noémi 
 

A kormány nevében külön köszönetet mondott Semjén Zsolt, mert Frank Liunak, mert a világjárvány kitörése óta 21 millió egészségügyi védőmaszkot adományozott Magyarországnak és a külhoni magyar közösségeknek.

Az üzletember elmondta, amit tett, azért tette, mert úgy érzi, hogy a magyarság egy sikerre ítélt nép, mivel minden tragikus történelmi csapás vagy egyéb nehézség ellenére, a magyarok mindig talpra tudnak állni.

"Ez egy nagyon vonzó magyar képesség, én pedig különösen szerencsés vagyok, hogy egy magyar talpra állási időszakban válhattam az önök polgártársává" – mondta Frank Liu, miután átvette a Magyar Arany Érdemkeresztet .