„Köszönjük,
A lényeg

Nagy-Magyarországot Mongóliaként ábrázoló molinó tűnt fel egy válogatott meccsen

29/03/2023 11:46

| Szerző: Klubrádió

A bukaresti Nemzeti Arénában kedd este megszervezett román-belarusz mérkőzés sem telt el a szurkolók nacionalista és xenofób bekiabálásai, illetve konfliktusai nélkül – írja a Gazeta Sporturilor nyomán a Transtelex. 

A román Gazeta Sporturilor szerint az Andorrában magyarellenes szlogeneket skandáló Egyesülve a trikolór alatt szurkolói csoport tagjai ezúttal a második félidőben törték meg az addig nyugodt hangulatot, előkerült például egy Nagy-Romániát ábrázoló térkép is, továbbá különböző szitokszavakkal illették Magyarországot és a magyarokat, illetve a történelmi Nagy-Magyarországot Mongóliával azonosító molinót is elővettek:

Forrás: Transtelex
 

Az MLSZ múlt kedden bejelentette, hogy a Nagy-Magyarország-jelkép és az árpádsávos zászló stadionokban való megjelenései önmagában nem minősülnek rasszista magatartásnak. A bejelentés felháborodást váltott ki Romániában, az UEFA pedig cáfolta, hogy engedélyezte volna a történelmi Magyarországos molinók használatát a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésein.

(A fotót a Transtelextől vettük át, amely az Uniți sub tricolor szurkolói csapat Facebook-oldalára hivatkozik forrásként)