„Klubrádió
A lényeg

Na végre, bővítik az akkumulátorgyártást Miskolcon

17/02/2023 11:52

| Szerző: Klubrádió

Csaknem 70 milliárd forintos beruházást jelentett be a Robert Bosch Power Tool Kft. Magyarországon, melynek keretében 2024 végéig logisztikai központot hoznak létre, illetve bővítik a kéziszerszám- és akkumulátorgyártást Miskolcon - közölte a tárca tájékoztatása szerint pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A projekt értéke 70 milliárd forint, amihez az állam 10 milliárd forint támogatást nyújt.

A Bosch 70 milliárd forintos beruházást jelentett be Magyaror
 
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Robert Bosch Power Tool Kft. beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2023. február 17-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 
 

Szijjártó beszédében kiemelte, hogy az elmúlt három évben példátlan módon kétszer is teljesen a feje tetejére állt a világgazdaság, Magyarország azonban nem pusztán jól vizsgázott a rendkívül nehéz időszakban, hanem tavaly egyenesen „mesterhármast” ért el, megdöntve a foglalkoztatottság, a beruházások és az export rekordját is.

„Ezzel sikerült azt a célkitűzésünket elérni, hogy Magyarország egyfajta lokális kivétel legyen abban a recesszióban, amely körülvesz minket” - mondta a miniszter. Szijjártó szerint a siker alapja a beruházások ösztönzése, a világ egyik legversenyképesebb adórendszerének fenntartása. A Bosch beruházásai egyszerre szolgálják a kormány két célját, az újraiparosítást, illetve az elmozdulást a „Made in Hungary” felől az „Invented in Hungary” irányába – tette hozzá. (MTI)