„Klubrádió
A lényeg

Működő állam: a számlák miatt bezárnak ügyészségeket is

19/10/2022 08:02

Az energiaárakra és a takarékoskodásra hivatkozva az ország 41 ügyészsége ettől a héttől március végéig csak heti három napon át működik, és tíznél is több ügyészséget pedig ideiglenesen átköltöztetnek, mivel az épületeiket bezárják, olvasható az Ügyészség honlapján.

Polt Péter ügyészségi épületet avatott a fővárosban
 
Polt Péter és Ibolya Tibor
 
Ibolya Tibor fővárosi főügyész beszédet mond, mellette Polt Péter legfőbb ügyész a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség új épületének átadásán XVIII. kerületi Üllői úton 2019. március 28-án. Az épület megvásárlása, felújítása és átalakítása bruttó 664 millió forintba került. MTI/Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila
 

 

Új helyre költözik a debreceni, a győri, a pécsi és a szegedi fellebbviteli ügyészség. A fővárosban az I. és XII. kerületi ügyészség Maros utcai épületét zárják be, és költöztetik át az ügyészeket a Markó utcába. A szintén Maros utcában működő Országos Kriminológiai Intézetet szintén a Markó utcába költöztetik át ideiglenesen. Elköltözik tovább a Nógrád Megyei Főügyészség, valamint a kecskeméti és a székesfehérvári járási ügyészség, írja a Telex.

További 41 ügyészségen úgynevezett részleges üzemszünetet rendelnek el, és így csak kedden, szerdán és csütörtökön lesz majd munkavégzés ezekben az ingatlanokban. Ezek egytől egyig járási ügyészségek, összesen az ország tizenöt megyéjéből. A legtöbb érintett ügyészség Borsodban van, itt hatot is érint az intézkedés, míg Bács-Kiskun és Pest megyében 5-5 ügyészségen lesz háromnapos a munkahét.