„Köszönjük,
A lényeg

Miskolcon a Momentum a jelenlegi polgármestert támogatja, akit a DK nem

7/12/2023 16:06

| Szerző: Klubrádió

Veres Pál jelenlegi polgármestert támogatja a Momentum a jövő évi önkormányzati választásokon - jelentette be Gelencsér Ferenc, a párt elnök-frakcióvezetője a Facebookon.

„A Momentum Mozgalom megígérte, nem lesz akadálya annak, hogy ismét egy ellenzéki jelölt, egy ember álljon az állampárt jelöltjeivel szemben” – írja Gelencsér.

„Bízunk benne, hogy már nem kell sokáig arra várni, hogy teljes legyen az egység Veres Pál mögött, hiszen ő biztosan képes legyőzni az állampárt emberét a városban” – fogalmazott a Momentum elnöke, némileg optimistán, hiszen Verest sem a DK, sem az LMP nem támogatja, helyette Hegedűs Andreát, a DK országgyűlési képviselőjét indítják jövőre közösen.

Hegedűs Andrea októberben a Klubrádiónak azt mondta: aggasztónak tartja a DK, az LMP és szerinte a miskolciak közül is sokan, hogy milyen Veres Pál viszonya a Fideszhez. Az a céljuk, hogy a Fidesz ne vehesse át újra a várost, és a polgármestert túl kormányközelinek érzik. Ezzel kapcsolatban említette, hogy a városvezető elfogadta a Miskolci Egyetem úgynevezett vagyonkezelő alapítványának kuratóriumi tagságát Varga Judit akkori igazságügyi minisztertől.

Veres Pál szerint viszont sokkoló, hogy a DK jelöltet állítana. Ugyancsak Megbeszéljük című műsorunkban arra a vádra, hogy "túlzottan kormányközeli" lenne, úgy reagált, ő kifejezetten büszke arra, hogy mára "elfogadják tárgyalópartnerként", harmonikus viszonyt sikerült kialakítania mindazokkal, akik tehetnek valamit a város fejlődéséért. Szerinte ebbe a Fidesz, mint párt nem tartozik bele, de a kormány szakmai szereplői, olyanok, akik fejlesztéseket hozhatnak Miskolcra igen.