„Klubrádió
A lényeg

"Mindannyian miniszterelnökök vagyunk" – Bödőcs trágár Gyurcsányként versel és rappel

5/12/2022 17:28

| Szerző: Klubrádió

Meghúz egy üveget, sír, táncol és káromkodik Bödőcs Tibor humorista Gyurcsány Ferencként legújabb klipjében, amelyben a DK elnökének szabadverseit idézi fel ("Klára lelke kínai váza"), de rappel is: "Nekünk a haza a krássunk, Engedd, hogy elb*szhassuk".

Az egész a régi Vers mindenkinek című műsorokat megidézve, de az új DK-s tévé logójával indul. „Hékások! Megjöttek a pokolian felkészült DK-sok, kezükben méregdrága dekások” kezdi a humorista-író Gyurcsány Ferencként, üveggel a kezében, de cigaretta és sörösdoboz is előkerül a szabadverses előadás közben, amelyből megtudhatjuk, hogy „mindannyian miniszterelnökök vagyunk”, hogy „Klára lelke – kínai váza”, és a főhős ars poeticáját is megfogalmazza: „Itt vagyok én, a Feri, ki a NER koporsójába a szeget beleveri”. Kap az áprilisban elbukó ellenzéki összefogás is: „Együtt indultunk / Csúnya vicc volt”.

Ezután rappelésbe fog Bödőcs:

„Nekünk a haza a krássunk
Engedd, hogy elb*szhassuk
Mert a közjó, ez a politikus dolga
Majd twörkölve odab*sz a Kálmán Olga
Itt jön velünk a Vadai, a nácikiller, az Ágnes
Itt csapatja Vágó Pista, a p*ncimágnes
Gyerünk, fiatalok! Nem hallom.
Gyerünk! Így nem lehet, gyerekek!
Nem látom a kezemet!”.

A műfaji előképek maguk a Gyurcsány-féle szabadversek, a DK elnöke írt például azzal a címmel, hogy „Magyar vagy”, de értekezett arról, hogy Dobrev Klára egy új világ reménye, és arról is, hogy a Fidesznek vége.