„Köszönjük,
A lényeg

Mészáros Lőrinc elmondta, tudja, mi az a nélkülözés

28/05/2024 16:41

| Szerző: Klubrádió

A leggazdagabb magyar, akinek vagyona egy év alatt 660 milliárdról 990 milliárdra nőtt, speciális betegszállító kisbuszt adományozott Bicskén.

Mészáros Lőrinc speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak, amiről az MTI számolt be. 

Az ünnepélyes átadón Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa, aki 990 milliárd forintra becsült vagyonával jelenleg a leggazdagabb magyar, azt mondta: "szívesen támogatja a környékbeli embereket, akik segítségre szorulnak, hiszen maga is szegény családból származik, így tudja, mi az a nélkülözés."

„A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak” – fogalmazott. Mészáros vagyona egyébként tavaly egy év alatt a másfélszeresére nőtt, 660 milliárdról ugrott az említett 990-re.

Az átadáson arról is beszélt, hogy cégcsoportja létrehozott több alapítványt, amelyek éves szinten több mint egymilliárd forintot adományoznak országszerte.

Az üzletember azt is megemlítette, hogy felcsúti és lokálpatrióta, de bicskeinek is érzi magát, hiszen lakott életvitelszerűen a városban. Korábban egy új tűzoltóautó megvásárlását támogatta a városban.

(Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás)