„Klubrádió
A lényeg

Merkely Béla nyert a Semmelweis Egyetem rektorválasztásán

26/01/2023 17:47

| Szerző: Klubrádió

Fölényesen, 36-8 arányban rektorjelöltté választotta Merkely Bélát a Semmelweis Egyetem Szenátusa. A végső döntést az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma fogja meghozni.

Tehát ők: Orbán Gábor, a kuratórium elnöke, a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány elnöke, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója; Dr. Bedros Jonathán Róbert kuratóriumi tag, miniszterelnöki főtanácsadó, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház főigazgatója; Dr. Gloviczki Péter kuratóriumi tag, az Egyesült Államokban működő Mayo Klinika nyugalmazott érsebész professzora és Dr. Szócska Miklós kuratóriumi tag, az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja.

Koronavírus - A májusi országos szűrés eredményéről tart
 
Merkely Béla.
MFotó: MTI/Kovács Tamás

A kuratórium negyedik tagja a mindenkori rektor, tehát jelenleg Merkely Béla, de a rektorválasztásban értelemszerűen nem vesz részt.

Az egyetem rektori székéért folytatott harc ezúttal különösen erősre sikeredett. Dr. Kellermayer Miklós a saját Facebook-oldalán több nyilvános videóban is kinyilatkoztatta, hogy az egyetemen elharapózott rossz hangulat, félelem és bántások helyett új érát szeretne bevezetni. (A 444 és az mfor nyomán)