„Klubrádió
A lényeg

Meglátszik a könyvespolcokon, hogy a Libribe bevásárolta magát a közpénzzel kitömött alapítvány

27/06/2022 09:35

A kormány egy törvényben több száz milliárdos vagyonhoz juttatta a Mathias Corvinus Collegiumot, amely a debreceni Aranybika és a győri kis Hilton mellett bevásárolta magát a Libri-Bookline Csoportba. A Corvinus Egyetemet működtető, ideológiai küldetést valló csoport belépése alaposan megváltoztatta a könyvkínálatot, írja a Telex, amely szerint a társadalomtudományos polcokon számos, az MCC Press, illetve más (köztük az Alapjogokért Központ mögött álló Kft.) által kiadott jobboldali megközelítésű könyv kapott helyet, főként gender- és nőjogi témákban.

Csák János a Mathias Corvinus Collegium által szervezett besz
 
Illusztráció
 
Budapest, 2022. június 21. Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter előadást tart a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett beszélgetésen Budapesten, a Scrutonban 2022. június 21-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

A Telex elképzelhetőnek tartja, hogy az MCC fizet a kihelyezésért, így a háttérben piaci alku is állhat, az aránytalanság azonban meglepő, hiszen más könyvesboltokra ugyanez nem jellemző. Az MCC 2008 és 2020 között tizenkét könyvet adott ki, a tavaly alapított MCC Press Kft. 45 saját, főleg angolszász szerzők által jegyzett kötettel állt elő.

Olyan könyvek kerültek ki, és kerültek a polcokon túlsúlyba, mint a Válasz a „transznemű pillanatra”, a Genderkomédia – Hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon?, Visszafordíthatatlan károk – A transzmánia, amely elcsábítja lányainkat, Visszalépés, visszaváltozás és megtisztulás – Szabadítsa ki gyermekét a genderkultuszból!, Genderőrület – Útmutató a globális mesterterv megértéséhez.