„Klubrádió
A lényeg

Megerősítették, hogy Lázár alá kerülnek a fővárosi építési és fejlesztési ügyek

17/05/2022 20:14

| Szerző: Klubrádió

A Budapesti Fejlesztési Központhoz tartozó építési és fejlesztési ügyek a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz tartoznak majd – erősítette meg az RTL Híradónak a Telex értesülését a Miniszterelnökség.

A Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) és a Fürjes Balázs által vezetett fővárosi fejlesztésekért felelős államtitkárság grandiózus, több ezermilliárd forintos budapesti fejlesztési terveit eddig a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség felügyelte, ám a Telex információi szerint Fürjes Balázs már bejelentette a Budapest Fejlesztési Központ vezetőinek, hogy a jövőben Lázár János veszi át ezt a területet építési és beruházási miniszterként (erről mi is beszámoltunk hétfőn).

Kedden pedig a Miniszterelnökség megerősítette, hogy azok a feladatkörök, amelyeket a Budapest Fejlesztési Központ az építésügy és a beruházások területein ellátott, Lázár János tárcájához kerülnek. Hogy a Fürjes Balázs vezette teljes államtitkárság is oda kerül-e, arra nem válaszoltak – írja az rtl.hu.

A Telex megjegyzi, hogy mivel Lázár János korábban többször is beszélt arról, hogy a vidék fejlesztése fontosabb, mint a fővárosé, a BFK megszűnhet és kevesebb pénz juthat Budapestre – természetesen nem számítva az olyan kiemelt építkezéseket, mint a budai Várban a minisztériumoké vagy a Liget-projekt.

(Kiemelt kép: Lázár János/Facebook)