„Támogassa
A lényeg

Medvegyev: A nukleáris fegyverek nem kerülhetnek banditák kezébe

24/06/2023 19:02

| Szerző: Klubrádió

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint a Wagner-csoportnak feltett szándéka lehet az orosz nukleáris fegyverek megszerzése. És természetesen külföldi szakemberek segédkezését sejti.

"A világ a pusztulás szélére kerül, ha a nukleáris fegyverek banditák kezébe kerülnek, a válság nem korlátozódik egyetlen országra" – figyelmeztette Medvegyev a világot arra, hogy "nem érdemes összejátszani" a Wagner-csoporttal. Az orosz politikus természetesen valószínűnek nevezte a külföldi szakemberek részvételét a katonai lázadásban.

Az emberiség történetében még soha nem fordult elő, hogy a legnagyobb atomfegyver-arzenált gengszterek irányítsák” – mondta a volt miniszterelnök.

Medvegyev orosz elnök melletti kiállásra és harcra szólította fel Oroszország lakosságát.

Mint arról reggel óta többször is beszámoltunk, gyakorlatilag hadat üzent a védelmi minisztériumnak, az orosz hadvezetésnek Jevgenyij Prigozsin, a Wagner magánhadsereg vezére, aki azt mondta, az oroszok bombázták a csapatait. Vlagyimir Putyin elnök délelőtt rendkívüli beszédet tartott, amelyben kijelentette: fegyveres felkelés történt, ami hazaárulással egyenértékű. A wagneresek közben kisebb fegyveres összetűzések, helikopteres lövöldözés után haladnak Moszkva felé, legutoljára a lipecki régióban jártak.