„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay: Gigászi küzdelem ez, Dávid és Góliát küzdelme

1/04/2022 18:38

| Szerző: Klubrádió

Márki-Zay Péter Dávid és Góliát küzdelméhez hasonlítja az idei választást, felsorolta, mi mindennel nehezítette a pályát a Fidesz (választási törvény, propaganda, anyagi fölény), és elmondta: "ne feledjük, hogy Dávid győzedelmeskedett". Feltette a kérdést, hogy Góliát régen vajon tényleg óriás volt, "vagy valaki, aki szorongásában egy székre áll" – ezzel vélhetően az Orbán Viktor kampánykörútján rendre felbukkanó székre utalt.

„Gigászi küzdelem ez, Dávid és Góliát küzdelme” - mondta néhány perces Facebook-bejelentkezésében Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje nem sokkal azután, hogy Orbán Viktor Székesfehérváron tartott kampánygyűlést.

Márki-Zay felsorolta, mennyi mindenben lejt a pálya a Fidesznek („maguknak írt választási törvény, átszabott körzethatárok, fizetett trollok, propagandagépezet, korlátlan pénzügyi erőforrások, média- és reklámfelületek, választási csalások tömkelege”), majd azzal biztatta az ellenzék támogatóit: „Ne feledjük, Dávid és Góliát küzdelmében Dávid győzedelmeskedett.”

Szerinte „tizenkét év agymosás után is valódi esélyünk van leváltani Orbán Viktor rendszerét”, miután az ellenzék előválasztáson választotta ki a legjobb jelölteket, közös programot írt, és aktivisták, szavazatszámlálók tízezreit mozgatta meg.

„Annak idején mindenki Góliátra fogadott volna. (...) Tényleg óriás ő? Vagy pedig valaki, aki szorongásában egy székre állt? (Ezzel Márki-Zay vélhetően a 444 által bemutatott székre utalt, amely az Orbán-kampány több állomásán is felbukkant.) A király meztelen. Orbán titokban járja kisszékével az országot, nem mer önök elé állni, nem mer nyílt vitára kiállni velem, 12 éves politikája csődöt mondott, a világban sehol nem látják szívesen. Szemmel láthatóan retteg a bukástól.”

Szerinte ez a választás a fiatalokról szól, és arról, hogy ne kelljen elhagyniuk az országot, mert idehozzák Európát.

„Dávid a hitével győzte le Góliátot. (...) Itt állunk a győzelem kapujában” – fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

(forrás: 444, kép: Klubrádió)