„Köszönjük,
A lényeg

Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

24/05/2024 17:03

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Magyar megerősítette azt is, hogy a Várkert Bazárhoz szervezett tüntetést mindenképp megtartják így is, hogy részt vesz a vitán.

Felcsútra ért Magyar Péter országjárása, ahol a Tisza Párt listavezetője kibérelte Orbán Viktor szülőfalujának nevezetességét, a kisvasutat. A 24.hu újságírói az alcsúti állomáson tudtak neki feltenni néhány kérdést, a többi között azt: elképzelhető-e, hogy meggondolja magát és mégis részt vesz a köztévé vitáján.

"Ott leszek a vitán" – jelentette ki Magyar Péter a 24.hu kérdésére, hozzátéve, hogy arról beszél majd, ami érdekli a magyar embereket, függetlenül attól, hogy mit mondanak erre a vita vezetői. "Ha belém fojtják a szót vagy a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét kizárják a nyilvános vitából, lelkük rajta. Mindenki látni fogja, hol tart a magyar közmédia" – vetítette előre Magyar, aki megerősítette azt is, hogy a Várkert Bazárhoz szervezett tüntetést mindenképp megtartják így is, hogy részt vesz a vitán.

A közmédia korábban jelezte ugyanis a vita szabályait: ezek alapján mind a tizenegy, listát állító jelölőszervezet listavezetőjét várják, a résztvevőknek fejenként összesen nyolc perc áll majd rendelkezésükre, öt hozzászólás formájában. Egy percben bemutatkoznak, majd három előre meghatározott témakörben, témakörönként 2-2 percben fejtik ki véleményüket, az utolsó körben pedig egy percben reagálnak az előttük elhangzottakra. Ha valaki ezzel szembe megy, annak a „hangját lekeverik, a szót elveszik a beszélőtől”.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelezte, hogy nem megy el a vitára, "az MTVA bohócfesztiválján a Kutyapárt nem vesz részt", közölték.