„Köszönjük
A lényeg

Ma a Kölcsey Gimnázium tanárai is polgári engedetlenségi akciót tartottak

15/02/2022 11:30

| Szerző: Klubrádió

A tegnap a kőbányai Szent László Gimnázium tanárai, ma a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium húsz tanára sem vette fel a munkát. Kiállásukkal a február 11-én megjelent kormányrendelet ellen tiltakoznak. Törley Katalin, a Kölcsey gimnázium tanára a Klubrádiónak elmondta, hogy szerdán is lesz engedetlenségi akció, de ennek helyszínét nem árulta el.

"A figyelemfelkeltő akcióban való részvételünkről önállóan, egyenként, jogtudatos állampolgárként döntöttünk. Tudatában vagyunk annak, hogy tettünkkel szabályt szegünk, s annak ránk nézve hátrányos következményeit vállaljuk.

Akciónk nem irányul kollégáink ellen, nem irányul az iskolánk vezetősége ellen, nem irányul az iskolánkat felügyelő és irányító tankerület ellen. És főleg nem irányul tanítványaink ellen, sőt: az ő érdekeiket szem előtt tartva cselekszünk.

Kiállásunkkal a Magyar Közlönyben 2022. február 11-én megjelent 36/2022. (II.11.) Kormányrendelet ellen tiltakozunk, amely álságos módon a járványügyi vészhelyzetre hivatkozva meghatározza, milyen oktatási-nevelési tevékenységekben köteles részt venni egy pedagógus egy esetleges sztrájk esetén. Teszi ezt úgy, hogy azzal a sztrájkot érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, végképp kiüresíti a munkavállalói jogérvényesítés ezen formáját, így alaptörvénybe foglalt jogunktól foszt meg.

A SZTRÁJK ALAPJOG!" – írják a húsz pedagógus aláírásával is ellátott közleményben.

Törley Katalin, a Kölcsey gimnázium tanára a Klubrádiónak elmondta, hogy szerdán is tartanak engedetlenségi akciót, de ennek helyszínét nem árulta el.

2022. február 15. A lényeg - 22.02.15. Törley Katalin
00:50
00:00