„Klubrádió
A lényeg

Hétfőn 12 tanár nem vette fel a munkát a kőbányai Szent László Gimnáziumban

15/02/2022 06:54

| Szerző: Klubrádió

Következő napokban több budapesti gimnázium oktatói is hasonló akciókat tartanak majd - mondta a hvg.hu-nak az iskola egyik tanára.

"Ez egy polgári engedetlenség, nincs összefüggésben a szakszervezetekkel” – jelentette ki a hvg.hu-nak Tóth Viktor, a kőbányai Szent László Gimnázium tanára, miután hétfőn 11 társával nem vették fel a munkát és az intézmény dísztermében ülve tartanak egy napos minisztrájkot. Tóth Viktor az oldalnak elmondta, csupán annyit remél, hogy mivel csak egy egynapos ellenállásról van szó, ezért a retorzió is ezzel arányos lesz. Hozzátette azt is, hogy a következő napokban több gimnázium pedagógusai is hasonló polgári engedetlenséget fognak tanúsítani, és nem veszik fel a munkát egy napra.

Reggel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) élőben jelentkezett  be egyébként Facebookon az iskola épületétől. Tóth Viktor, a gimnázium tanára azt mondta, a kormány a pénteki rendelettel "kiherélte a pedagógusok sztrájkhoz való jogát... Lehet sztrájkolni, de olyan körülmények között, amit nem lehet sztrájknak nevezni. Nekem a sztrájk azt jelenti, hogy munkabeszüntetés. Teljes körű munkabeszüntetés” – tette hozzá a pedagógus.