„Klubrádió
A lényeg

Lukasenka kórházba került a Putyinnal való találkozása után?

28/05/2023 12:48

| Szerző: Klubrádió

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint Lukasenka belarusz elnököt még csütörtökön egy moszkvai kórházba szállították, miután négyszemközt találkozott Putyin orosz elnökkel, patrónusával.

Belarusz ellenzéki források szerint a fehérorosz elnököt válságos állapotban szállították a Moszkvai központi kórházba szállítani azután, hogy zárt ajtók mögött tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. A minszki vezető egészségi állapotáról az elmúlt hetekben többször adtak hírt a médiában, miután betegeskedés miatt nem tudott részt venni eseményeken.

A hírt Valerij Cepkalo osztotta meg a Twitteren. A belarusz ellenzéki politikus még 2020-ban indult Aljakszandr Lukasenka ellenfeleként a választásokon, de inkább távozott az országból. Ő úgy tudja, hogy Lukasenka folyamatos orvosi ellenőrzés alatt áll és vértisztítást végeztek rajta.

A Belarusian Hajun nevű belorusz oknyomozó portál nem tudta megerősíteni a hírt, ők úgy tudják, a belarusz elnök már nincs Moszkvában, csütörtökön este látták az autókonvoját Minszkben, de magát az elnököt nem látták, aki még 24-én vett részt a moszkvai Eurázsiai Gazdasági Fórumon, ahol arról is beszélt, hogy kétoldalú megállapodások keretében már elkezdődött az orosz atomfegyverek szállítása Fehéroroszországba.