„Klubrádió
A lényeg

Lövöldözés volt Chicagóban, legalább hatan meghaltak

5/07/2022 08:01

| Szerző: Klubrádió

Legalább hat ember meghalt Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol lövöldözés tört ki az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott ünnepi felvonuláson hétfő délelőtt, nem sokkal 10 óra után. A beszámolók szerint legalább 31 sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés a honlapján.

Christopher Covelli őrmester, a Lake megyei seriffhivatal kiemelt bűnügyekkel foglalkozó csoportjának munkatársa azt mondta, a rendőrség egy puskát talált a lövöldözés helyszínén, és úgy tűnik, az elkövető egy tetőről lőtt. Azt is elmondta, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában úgy vélik, hogy csak egy lövöldöző volt. A gyanúsítottat továbbra is fegyveresnek és veszélyesnek tartják, és nincs arra utaló jel, hogy bárhol elbarikádozta volna magát, vagy túszai lennének – mondta Covelli.

Őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, a 22 éves Robert E. Crimo III-t Chicago északi részén próbálták feltartóztatni a rendőrök, de nem állt meg, hanem autójával elmenekült. Végül nem messze a lövöldözés helyszínétől találták meg. – írja a Telex. 

Joe Biden amerikai elnök is reagált a történtekre. Közleményében azt írta, ő és felesége, Jill Biden "megdöbbentek az értelmetlen fegyveres erőszak miatt, amely ismét gyászt hozott egy amerikai közösségre a függetlenség napján”.