„Klubrádió
A lényeg

"LMBTQ-rendezvénynek" hitte egy nő a bolondballagást Kőbányán, be is panaszolta az iskolánál

29/04/2022 16:35

| Szerző: Klubrádió

 "LMBTQ-s rendezvénynek" hitte egy nő a kőbányai Zrínyi Miklós Gimnázium csütörtöki bolondballagását, ezért telefonon panaszkodott az iskolánál. A többi között azt mondta, "nőnek öltözött aberráltak állnak az iskola előtt", és szeretné, ha intézkednének. Amikor kiderült, hogy csak a hagyományos bolondballagásról van szó, az illető elnézést kért.

Az Azonnali egy névtelen, de az iskolában tanító forrásra hivatkozva írta meg, hogy a Zrínyi 2022-es bolondballagására (ahol szokás szerint vicces ruhákba öltöznek a végzősök) egy osztály fiú tagjai női ruhákban, a lányok pedig férfiaknak szánt öltözékben jelentek meg. A cikk szerint az iskolával szemben lakó panelből érkezett a panasz, a betelefonáló nő azt mondta: „nőnek öltözött aberráltak állnak az iskola előtt, és szeretné, ha azonnal intézkedne az iskola”.

A telefont az iskolatitkár vette fel, aki elmondta, hogy bolondballagásról van szó, ezzel meg tudta nyugtatni a nőt, aki saját bevallása szerint azért húzta fel magát, mert azt hitte, hogy „LMBTQ-s rendezvény zajlik”.

A Zrínyi Miklós Gimnázium igazgatója a Telexnek megerősítette, hogy az Azonnali értesülései valósak, érkezett telefonos panasz az iskolába, és a cikkben szereplő idézet is pontos. „Rendőrségi feljelentés nem történt, sőt néhány órán belül bocsánatot kért a hölgy. Azt gondolom, hogy a bocsánatkéréssel lezártnak tekinthetjük az ügyet” – tette hozzá válaszában az intézmény vezetője.

Ahogy a Telex is írja, a a Fidesz 2022-es választások előtt tette kampánytémává a melegellenességet, de már 2020 őszén is látszott, hogy a kormányzati kommunikációban a melegek lehetnek az új migránsok. Maga Orbán Viktor miniszterelnök is mondott olyat, hogy: "A homoszexualitás is jelen van a világban, aztán, hogy ez elvezet-e a pedofíliához vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita", noha a kettő között nincs kapcsolat, és erről vita sincs.

A parlament tavaly szavazta meg az utolsó pillanatban homofóbbá módosított pedofiltörvényt, amely úgy tiltotta meg a „homoszexualitás népszerűsítését” kiskorúaknak, hogy közben nem definiálta, mit ért ez alatt pontosan. A témában – a törvény elfogadása után – népszavazást is tartottak az április 3-ai országgyűlési választásokkal együtt, ami a rekordszámú érvénytelen szavazatnak köszönhetően érvénytelen lett.

(Kiemelt kép: Zrínyi Miklós Gimnázium/Facebook)